Belöna dig själv

Visst har du väl också mått sämre vissa dagar?

Vad jag själv har upptäckt är att i dom lägena fokusera på något roligt eller något som gör mig glad. Det är ju trots allt så att det är omöjligt att vara både ledsen eller arg och glad på samma gång, vilket i sig kanske är en väldig tur det 🙂

När vi var riktigt små fick vi allt som oftast höra hur duktiga vi var oavsett om det vi gjorde var ett framsteg eller inte. Den typen av bekräftelse avtar med åldern, vilket kanske är tur det. Men samtidigt så är det inte heller så bra när det avtar helt. Om man aldrig får höra från sin familj, sina vänner, arbetskamrater eller från sin chef kan det ibland få en att känna sig otillräcklig. Det är såklart inte sant, du känner själv innerst inne när du har gjort något som är värt en liten extra klapp på axeln och var då inte rädd för att ge dig själv det.

I vissa fall kanske det handlar om att gå ner några kilon i vikt. Sätter man då upp små delmål så blir det både effektivare och roligare. Unna dig gärna något extra när du når ditt uppsatta mål, det kan handla om allt från en kväll ute med goda vänner, ett biobesök eller varför inte ett nytt snyggt klädesplagg. En butik som jag gillar är Esprit, dom har kläder för alla och är enligt mig väldigt prisvärda.

Så nästa gång du känner dig lite nere vänd det till positiva känslor och handlar det om uppsatta mål se då till att belöna dig själv när du uppnår dom, för det är du värd!

.

admin