Lite att tänk på kring Hälsa och Träning

Hur viktigt är det med hälsa och träning och vad kan man göra för att öka sina chanser till en sundare livsstil.

Att vara aktiv gör en person frisk och stark. Det är inte bara för människor som har problem med vikten, utan för alla som gillar att hålla formen.

Det finns mycket en person kan göra som att jogga eller promenera varje morgon, spela basket eller någon annan typ av sport med sina vänner. Men om man är ute efter att bygga muskler kan det vara bättre att registrera sig och träna på ett gym istället.

Människor tränar vanligtvis av 3 skäl;

Den första är att personen är överviktig och det enda sättet att förlora de extra kilona kommer vara att minska kaloriintaget och samtidigt träna på gymmet.

Den andra är att personen är underviktig och det enda sättet att lägga till några extra kilon är att äta fler kalorier och samtidigt styrketräna.

Den tredje är bara för skojs skull och för att hålla sig i form.

 

Den bästa träningen bör bestå av både cardioträning och styrketräning. Detta hjälper till att bränna kalorier och öka muskler till fett förhållandet, vilket ökar metabolismen och gör att man antingen ökar eller minskar i vikt.

Precis som när man tar någon typ av medicin, bör man först rådfråga läkare innan man börjar genomgå någon form tyngre, mer avancerad träning.

Här är några fördelar med att träna;

1. Det är det enklaste sättet att bevara och förbättra sin egen hälsa från en mängd olika sjukdomar och en för tidig död.

2. Studier har visat att träning gör att man känner sig gladare och att det ökar ens självkänsla, vilket förhindra att man hamnar i depression eller ångest.

3. En aktiv livsstil gör att man har en större chans att leva längre än en person som inte har det.

 

Träning för någon som inte har gjort det förut bör ske gradvis. Uthållighet kommer inte att byggas på en dag och det är därför viktigt att träningen sker upprepade gånger så att man gradvis kan bygga upp sin kondition.

 

Det är lämpligt att träna regelbundet och samtidigt äta en bra kost.

Man kan rådgöra med en dietist eller läkare för att verkligen hjälpa till att planera ett bra dietprogram. Man får börja genom att utvärdera livsstilen och hälsan hos patienten innan något program kan tas fram.

Efter att det har gjorts, kan personen bli rekommenderad en plan som vanligtvis består av ett kostschema och ett träningsprogram som inte kräver varken användning av kosttillskott eller inköp av någon dyr träningsutrustning.

En bra kost bör innehålla mat från alla livsmedelsgrupper.

Detta består av 2 saker. Den första är kolhydrater. De livsmedel som en person konsumerar bör ha vitaminer, mineraler och fibrer. Mycket av detta kan komma från havre, ris, potatis och spannmål. Men det bästa kommer fortfarande från grönsaker och frukter eftersom dessa har fytokemikalier, enzymer och mikronäringsämnen som är väsentliga för en hälsosam kost.

Den andra gruppen är fett som kan komma från mono- och poly mättade matkällor snarare än animaliska fetter. Eftersom fett innehåller mer än dubbelt så många kalorier i livsmedel bör detta tas i små mängder för att öka eller förlora i vikt.

Ett annat sätt att hålla sig frisk är att kanske sluta med några utav sina laster. Många människor kanske både röker, snusar och dricker lite för mycket. Rökning har visat sig orsaka lungcancer och andra sjukdomar samt komplikationer för kvinnor som föder barn. Överdriven alkoholkonsumtion har också visat sig kunna skada kroppen och ge komplikationer för gravida kvinnor.

För människor som inte röker, är det bäst att hålla sig borta från människor som gör det eftersom studier har visat att icke-rökare också löper risk att utveckla cancer på grund av passiv rökning.

admin